07 February 2009

ready for departure

Nog een kleine week en dan is het zover... De 'moment supreme'. Ik ben ondertussen al met heel mijn hebben en houden bij de schoonouders gearriveerd (Mijn moeder noemt dat elke keer de 'exodus', alleen de beladen ezels en kamelen ontbreken... We hebben dat deel vervangen door een zwaar volgestouwde Audi)
Met zeer bipolaire gevoelens kijk ik uit naar het vertrek. Enerzijds ontzie ik de vlucht, want helemaal alleen met een baby lijkt mij dat toch niet zo praktisch. En dan is er nog dat personeel opleiden waar ik echt niet naar uitkijk... en het verplichte sociale gebeuren (want eerlijk gezegd kan je op voorhand niet weten wat voor vlees je in de kuip hebt). Anderzijds zie ik natuurlijk vol ongeduld uit naar het terugzien van mijn teerbeminde. En ben ik heel benieuwd om ivoorkust en de plantage te leren kennen - een nieuw land is toch altijd spannend. En na twee maand grijs, regen, sneeuw, onsympathiek weer in het algemeen kijk ik toch uit naar eindelijk weer wat batterij-opladend klimaat.

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is dat ik meer foto's zal opladen, in het algemeen meer zal proberen te posten en dit keer wel foto's van ons nieuwe huis ga toevoegen. (Dat zou allemaal niet te moeilijk moeten zijn, aangezien ik waarschijnlijk heel wat te vertellen zal hebben en we - insjallah - internet aan huis zouden hebben... en als dat een fata morgana blijkt, is er nog altijd een internetlokaal en mogen we tijdens het weekend Davids bureau gebrruiken. Wat een luxe he, sebiet vergis ik mij nog en denk ik daar dat ik in een geciviliseerd land terechtgekomen ben!)

FYI some of you might have noticed that my blog's title has changed from 'life under the palmtrees' to 'the tropical life'. I just wanted to take a minute to explain that change. My husband pointed out to me, just before leaving, that where we would be living, we would hardly see any palm trees (at least around the houses), so the title of my blog wouldn't be correct any more.

2 comments: