18 April 2007

Het Douala avontuur

Ja, sorry he, geen zin om int engels te schrijven en k moet da Nederlands toch soms wat kunnen trainen he.
Gisteren dus samen met Davidje naar Douala gegaan. We zijn er zelfs in geslaagd om s middags iets te gaan eten. Pizza! Grappig eigenlijk, in België is da iets wat we nooit of amper op restaurant zouden bestellen, wegens zeer gemakkelijk thuis te maken, hier is dat een rariteit... en dus zeer gegeerd! (vooral het spek dat erop ligt, aangezien dat nergens anders te krijgen is, althans voor zover wij weten tot nu toe).
We hebben dus ook de meubels voor onze salon, hip hip hoi. Ze zijn echt fantastisch, maar naturlijk kon niet alles perfect zijn (we zijn immers in Afrika voor iets!) en heeft hij zich vergist van stof... Roos nota bene! Zien wij eruit alsof we roze zetels willen voor onze living... Mm misschien geen antwoord geven op die vraag, maar neen, dat was inderdaad NIET wat we gevraagd hadden. Wat we werkelijk gevraagd hadden was een ecru stofke met een motief, maar aangezien hij dat niet vond dacht hij: "ecru... roze, same difference!"
Dus nog ne ganse tijd moeten zitten onderhandelen om een nieuwe overtrek vast te krijgen. En gelukt. Het eindresultaat is (of zou moeten worden, we'll see) wit met een rood en beige patroon erop, een beetje arabisch en eigenlijk t zelfde van op onze stoelen. k Heb er toch nog een paar keer op aangedrongen zeker geen roze meer!
Ma bon, we hebben dan wel een heel mooi bewerkt houten dooske kado gekregen en dan hebben we ineens een tweede set overtrekken voor wanneer de andere in de was zit.
Voor mensen die zich afvragen hoe roze zetels eruit zien zal ik zo rap mogelijk s een fotooke op den blog zetten, maar nu zitten de overtrekken nog in de was.
Nog even over Douala. Deze keer was t eigenlijk echt wel plezant. Nog altijd vermoeiend, want ge moet zo de ganse dag van hot naar her lopen. Maar we hebben wel charcuterie kunnen kopen!!! en zelfs worst en lamsvlees... (mm we beginnen al spontaan te kwijlen als we deraan denken!). In een echte boucherie dan nog, zo met frigo's en zo (maw niet gewoon in open lucht aan een balk: welk stuk koe wilt u madame?)... geweldig!!! En we zijn ne keer in een andere supermarkt geweest, eindelijk ene die de naam supermarkt verdient! Wel ongeloofelijk duur, maar alles op één plaats en ook een aantal dingen die ge nergens anders vind (ze hadden zelfs aziatisch voedsel, stel je voor), dus toch de moeite waard.
Hebben ook een nieuwe groente- en fruit winkel ontdekt. Ik heb er zoiets vreemdsoortigs gevonden (het noemt chouchou, christophines of chayotes), zal binnenkort s laten weten of t lekker is.
De zoektocht naar de strijkplank en de onderlakens dient echter nog steeds voortgezet te worden (en hoe moeilijk kan da nu zijn om een pakske bloem te vinden? Moet ge daar echt 36 winkels voor doen of is dat enkel om mij te ******).
Hopelijk tot binnenkort,
greets
Lau

2 comments:

 1. Anonymous10:06 PM

  Hallo Laura,
  Dit is een berichtje van je tante Els. Ik heb van de week je blogadres gekregen en heb het vandaag eens doorgenomen. Het ziet er daar wel leuk uit. Jullie zullen je draai daar wel vinden. Ik hoop dat alles blijft meevallen en dat jullie gezond en gelukkig mogen zijn. Nog veel plezier en avontuur daar.
  Groetjes,
  Els

  ReplyDelete