11 April 2009

carreer options

Al is ze nog maar pas tien maanden, toch heeft ons Ainike al heel wat carrieremogelijkheden voor zich liggen. Hierbij een lijstje.
Bouwopzichter
Afbladderende verf? Aini heeft het gezien en gaat het stante pede lostrekken en opeten. Slechtgeplakte linoleumtegels trekt ze ook los. Een prise die niet goed in de muur zit? Madam heeft het gezien en bekommerd zich erover. En bijna dagelijks vergewist ze zich of de gordijnen nog goed vast zitten door eraan te gaan trekken, ze meermaals open en toe te doen, en ze te gebruiken als support om recht te staan.
Exterminator
Je moet het wat meer tijd geven dan conventionele methodes, maar uiteindelijk krijgt ze wel alle ongedierte opgegeten.
Generator van geluidseffecten voor horrorfilms of tekenfilms. Ik ben er bijna zeker van dat dat Aini was in ‘the Grudge’. Een grappige anekdote hieromtrent: op een middag zitten we te eten en de klein zit weer zo van die horrorgeluidjes te maken. Daarop vraag David: ‘dis, ma puce, tu est possede par le Lucifer?’ Verontrustend genoeg antwoorde Aini hierop met een ‘ghhhhssschh’ die recht uit ‘Dracula’ kwam.
Kuisvrouw (of hoe heet dat tegenwoordig? Oppervlaktetechnicus, hygiene manager)
Ze maakt er de laatste tijd haar werk van om de grond netjes te dweilen met wat ze voor handen heeft: servietten, haar zonnehoedje... En moeubelen krijgt ze proper door het aloude tante Kaat-trucje: aflekken die handel!
En natuurlijk fotomodel, ze poseert zelfs al.

1 comment: