25 March 2009

Nesting

Wederom zijn wij een nestje aan het bouwen. Ik heb eindelijk eens planten in mijn huis staan! En ik heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt onze zielige veranda om te toveren tot leefruimte. Ik vind dat als je zo’n ruimte hebt, dat je ze ook moet gebruiken! We hadden hier een enkel bed staan, en dat heb ik naar daar laten versleuren om er een dagbed van te maken. Ook zijn we zo’n plastic geweven tapijt gaan kopen op de markt (blijkbaar zijn dat bidtapijten van de moslims, maar ge kunt dat met water kuisen en da s net iets aangenamer voor de voeten dan gewoon beton). K Heb ook wat vrolijke panjes gekocht om wat kussenslopen en tafeldoeken te maken.
Binnen een goede week komen onze koffers uit Kameroen en dan kunnen we het daar volledig af maken. Sinds deze zaterdag staat ons gerief in Abidjan, en ze hebben ons verzekerd dat de dedouanement maar twee weken in beslag zou nemen. Mijn vingers jeuken al om er hier een echt thuisje van te maken. Vreemd genoeg voel ik mij hier precies al thuis, terwijl ik dat nooit echt gehad heb in Kameroen.
We hebben ook al een tuinman aangenomen, die eerstvolgende maandag aan zijn werk begint. Misschien komt er dan toch eindelijk eens een potager van... en een kruidentuintje en kippen... Ben ik mij nu teveel aan het settelen?

1 comment: