29 October 2008

Toen we nog op Ferme Suisse woonden, moest David eens naar Eseka, wat op ongeveer drie uur rijden van hier ligt. Een groot deel van de rit naar daar bestaat uit pistes. Toen hij terugkwam, vertelde hij me dat hij gans de weg had liggen slapen. Ik verklaarde hem gek, dat ge op zo’n oncomfortabele manier kunt slapen, met uw hoofd dat de ganse tijd tegen de ruit bonkt. Gans uw ingewanden worden door elkaar geschud! Ik werd altijd zo ziek als een hond op die pistes.
Toen we de eerste keer met Aini naar Douala waren geweest, werd ik op de terugweg wakkergemaakt door David... Op de piste! T Grappigste van al was dat ook hij en Aini aan t slapen waren. En tegenwoordig dien ik te bekennen dat ik, net als mijn dochter, elke keer in slaap val als we de piste doen. In haar geval is dat nog te verstaan, aangezien ze toch negen maand op die pistes ‘gewiegd’ is geweest... In mijn geval zullen we het op de mama-vermoeidheid steken zeker (neen, we gaan het hier niet hebben over gewenning, want anders gaan we hetzelfde straatje op als Sven, die zegt dat we binnen een paar jaar de vleesbrochettes van straatverkopers gaan eten, en dat vind ik er nu toch wel overgaan!).

Twee weken geleden is ons lieverdje voor t eerst in t zwembad geweest. Bij het eerste contact met het water trok ze wel een pruillipje, maar dat was misschien omdat mama een beetje te rap erin wou gaan. Toen ze zag dat mama en papa dat blijkbaar heel leuk vonden, heeft ze besloten het toch een poging te geven. Ze was wel precies wat overweldigd - wat wil je, zo’n klein prutske in zo’n groot zwembad – en zat heel stilletjes op mama’s arm rond te kijken, maar naar ongeveer een kwartierke begon ze toch met haar handjes in t water te voelen. Daarna is ze zelfs zoals een grote meid onder de douche geweest en zelfs dat vond ze leuk. Jammer genoeg was t dit weekend te slecht weer en konden we niet naar t zwembad. (t is hier nog altijd continu aan t regenen, ik denk dat het echt niet gaat stoppen dit jaar!)
Sindsdien als we haar in bad steken wil ze altijd maar op haar buikje draaien en haar hoofd onderwater steken (ze zal willen nadoen wat mama en papa in t grote zwembad doen zeker) en dan zit ze te trappelen met haar voetjes.

2 comments: